Matematik

Funktioner

09. maj 2020 af thebreakers19 - Niveau: B-niveau

Hej - hjælp til b), c) og d) ?

mvh

Vedhæftet fil: Udklip-2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2020 af AMelev

                        
a) Har du husket at tjekke, at x er målt i Rad og ikke i grader?

b) Brug grafen eller udnyt, at max(sin... ) = 1, så max(4.8·sin... ) = ? og dermed max(7.1 + 4.8·sin... ) = ....

c) Aflæs på grafen

d) Væksthastigheden til tidspunktet t er f '(t)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2020 af peter lind

b) sinus varierer mellem -1 og 1

c) Bestem sinus til de tider der svarer til maksimum

d) Find f'(t) og dernæst f'(13)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2020 af ringstedLC

b) Se på grafen, der svinger med A = 4.8 omkring d = 7.1.

c) Grafen viser vanddybden over ét døgn, det vil sige, at 2π ≈ 24 timer:

\begin{align*} \omega = \frac{2\,\pi}{P} \Rightarrow P&= \frac{2\,\pi}{\omega }\;,\;\omega =0.51 \end{align*}

d) Hastigheden (stigning i vanddybde pr. time) kl. 13 (t = 13):

\begin{align*} f'(13) &=\;?\text{ m.\,pr.\,time} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2020 af AMelev

Ad #4 c) Se din formelsamling side 19 (86).


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.