Matematik

Matematik hjælpp

12. maj 2020 af Hakeem11 - Niveau: 8. klasse
Har lig brug for hjælp

Hvis 21/2 liter maling koster 69 kr.
a) Hvad koster 1 liter?
b) Hvad koster 27,75 liter?

Og hvordan finder man en stigning af et tal med 33% uden at have eftertallet


Det hasterrr

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af mathon

               \begin{array}{lllr} 2.5 \textup{ L maling koster}&&\textup{kr}&69.00\\\\ 1.0 \textup{ L maling koster}&\frac{69.00}{2.5}=&\textup{kr}&27.60\\\\ 27.75 \textup{ L maling koster}&27.75\cdot 27.60=&\textup{kr}&765.90 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2020 af mathon

Procentisk stigning:

                                    \small \small \begin{array}{llll} \textup{Kaldes tallet for:}&x\\ \textup{er stigningen:}&0.33\cdot x\\ \textup{Efter stigningen:}&x+0.33x=(1+0.33)\cdot x=1.33\cdot x \end{array}


Svar #3
12. maj 2020 af Hakeem11

Forstår ik procent stigningen
Hvis nu at tallet 5.655 hvordan skriver jeg det så ned i efter stigningen

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2020 af mathon

Procentisk stigning:

                                    \small \small \small \small \small \small \begin{array}{llr} \textup{Tallet:}&&5.655{,}00\\ \textup{Efter stigning:}&1.33\cdot 5.655=&7.521{,}15 \end{array}


Skriv et svar til: Matematik hjælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.