Matematik

funktionen

12. maj 2020 af Iamgod69 - Niveau: B-niveau

Hey, hvordan regne det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2020 af jamenhalløjsa

Teens temperatur efter 20 min: Bestem f(20)

Hvor mange minuter der går inden teen er 60 grader: løs f(t)=60 for t

:))


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{temperatur efter}\\ \textup{20 minutter:}&f(20)=19+72\cdot e^{-0.050\cdot 20}\\\\\\ \textup{antal minutter}\\\textup{indtil temp. 60}\degree\textup{:}& 60=19+72\cdot e^{-0.050\cdot t}\\\\& 41=72\cdot e^{-0.050\cdot t}\\\\& \frac{41}{72}=e^{-0.050\cdot t}\\\\& e^{0.050\cdot t}=\frac{72}{41}\\\\& 0.050\cdot t=\ln\left ( \frac{72}{41} \right )\\\\& t=\frac{\ln\left ( \frac{72}{41} \right )}{0.050} \end{array}


Skriv et svar til: funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.