Matematik

Hjæææælpppp

13. maj 2020 af Sophia43 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

en som kan hjælpe med opgaven B delen har lavet a


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2020 af swpply (Slettet)

Det var da rart at vide..... Følger der et spørgsmål med? eller følte du bare for at dele denne herlige oplysning med os alle ;o)


Svar #2
13. maj 2020 af Sophia43 (Slettet)

soory min fejl Ja, hvordan bedstemmer jeg en ligning for tangenten til cirklen p?

P ligger på 20 i cirklen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af swpply (Slettet)

#2

P ligger på 20 i cirklen. 

Hvad mener du? Jeg ved ikke hvad det vil sige at "P ligger på 20 i cirklen" ?

Vi ser at

                                 5^2-4\cdot5+5^2-2\cdot5 = 25-20+25 - 10 = 20

og dermed kan vi slutte at punktet P(5,5) ligger på cirklen.

Ved implicit differentation af lignignen for cirklen finder vi at

                                  2x-4+2yy^\prime-2y^\prime=0 \quad\Leftrightarrow\quad y^\prime = -\frac{x-2}{y-1},

hvorfor at tangentlinjen til cirklen i punktet P(5,5) har hældningskoefficienten \alpha givet ved

                                                         \alpha = -\frac{5-2}{5-1} = -\frac{3}{4}

og hermed er ligningen for denne tangentlinje altså givet som

                                    y -5 = -\frac{3}{4}(x-5) \quad\Leftrightarrow\quad y = \frac{35}{4} - \frac{3}{4}x


Skriv et svar til: Hjæææælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.