Matematik

Model

13. maj 2020 af Sophia43 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg fik i ikke hjælp i mit sidste opslag, så nu vil jeg lige prøve igen :// Jeg vil høre om det kan passe at A giver 6180 og B giver 2060?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af StoreNord

Næh.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2020 af AMelev

                                 
Alternativ til grafisk løsning:

a) x = 60 hører til i det første område, da 60 < 72, så du skal bestemme f1(60)

b) f1(x) starter ved 100 og er voksende, så den kommer ikke under 20, så det er f2(x) (som er aftagende), du skal have fat i.
Løs ligningen f2(x) = 20 (eller evt. uligheden f2(x) < 20, hvis dit CAS-værktøj kan klare det).
Tidspuntet er x, og x er begrænset opadtil af 150, så 2060 giver ikke menig.

PS! Det er en god ide, at du også vedhæfter de beregninger, du har lavet, så vi kan se, hvad det er, du evt. gør galt. Jeg kan ikke gætte, hvordan du er kommet frem til de tal.

#0

Jeg fik i ikke hjælp i mit sidste opslag, så nu vil jeg lige prøve igen :// Jeg vil høre om det kan passe at A giver 6180 og B giver 2060?

Det er faktisk ikke rigtigt. Hvis du havde gjort dig den ulejligt at læse svaret lige før dit spørgsmål, havde du slet ikke behøvet at stille det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af Sabrina66 (Slettet)

#2 jeg troede A skulle laves således?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2020 af AMelev


a) Hvis du med 1,03(60) mener 1.0360, så er det rigtigt, men det giver ikke 6180
Hvis du mener 1.03·60, så er det forkert, da f1(x) = 100·1.03x, ikke 100·1.03x

b) Samme problem, men endnu værre, da det også er forkert metode. Det er jo ikke tidspunktet x, der er 20. Det er antal flyvende insekter pr. m3, altså f(x), og så er det tidspunktet x, du skal bestemme.


Skriv et svar til: Model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.