Matematik

Betydning af C i andengradsligninger

14. maj 2020 af Matematikproblemer1 - Niveau: 8. klasse

Nogle der kan forklare mig hvad betydningen af C i en andengradsligning er? Jeg ved godt at C= hvor grafen skærer i y-aksen, men udover det? Forstår ikke rigtigt hvad der menes med denne sætning heller:

 "Dette sker i punktet (0, c). Dette skyldes, at når vi sætter x=0 i forskriften for andengradspolynomiet, så får vi, at funktionsværdien er c."

Nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af oppenede

Funktionens graf består af de punkter der har formen (x, f(x)).

En skæring med y-aksen kræver at førstekoordinaten er 0. Førstekoordinaten af (x, f(x)) er kun 0, når x=0, så grafens eneste skæring med y-aksen er (0, f(0)).

Da f(x) = ax^2 + bx + c, så gælder f(0) = a×0^2 + b×0 + c = c, dvs. (0, f(0)) = (0, c).

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{parabelligning:}&f(x)=y=ax^2+bx+c\\\\ \textup{y-aksens ligning:}&x=0\\\\ \textup{sk\ae ring kr\ae ver:}& y = a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=c \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} \textup{i \o vrigt:}&c=\frac{-d}{4a} \end{array}


Skriv et svar til: Betydning af C i andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.