Biologi

regnskov og dansk skov

14. maj kl. 09:21 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe mig med forskelle på dansk skov og regnskov?

En der kan hjælpe med hvorfor der i regnskove er den samme temperatur året rundt, og hvorfor temperaturen skifter i dansk skov?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj kl. 09:25 af Jeppe101

Du har allerede en forskel i temperaturen, som du selv er inde på. Jeg tænker, at hvis du læser om de 2 skove, så kan du finde flere forskelle?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj kl. 19:20 af iznothing

I forhold til første spørgsmål: luftfugtighed, vejr, temperatur, artsrigdom og biomasse er ting du kan se på om du kan finde forskelle på. Og så er det nok en god ide at reflektere over, hvad det er for nogle faktorer der gør, at der fx er så stor forskel i artsrigdom. 

I forhold til andet spørgsmål: Hvis du kigger på et verdenskort over regnskovene (fx det her: http://www.srl.caltech.edu/personnel/krubal/rainforest/Edit560s6/www/images/where/whemap.gif) kan du se at der er et mønster i, hvor på jordkloden de befinder sig. Det har en stor sammenhæng med, hvorfor der er samme temperatur året rundt, og det at Danmark ikke befinder sig samme sted hænger sammen med hvorfor temperaturen skifter her hos os. Søg på google efter hvad der skaber de fire årstider, så finder du dit svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj kl. 20:30 af ringstedLC

#0: Regnskove er ikke skove, hvor det er varmt, men skove hvor mængden af nedbør er minimum 2--3 m pr. år afhængig af breddegraden. Der er regnskove (temp.) på de britiske øer, i Sydnorge og det nordlige Californien.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj kl. 20:33 af iznothing

@RingstedLC

Som opgaven er formuleret må man antage, at der menes tropisk regnskov... Ellers giver det jo ingen mening at give den oplysning at temperaturen er ensartet året rundt. 


Skriv et svar til: regnskov og dansk skov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.