Matematik

udvidet kvartilsæt

14. maj 2020 af Peter991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er det korrekt lavet? (billedet vedhæftet)

Vedhæftet fil: 654654654654654654.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2020 af AMelev

Median, Max og Min er rigtige, men øvre kvartil er forkert, og nedre er tilfældigvis rigtig, men fundet forkert.
NB! Hvis du lander på  to tal skal du tage gennemsnittet af dem.
Desuden skal du angive kvartilsættet som (Min, Q1, Median, Q3, Max) i dit svar.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2020 af oppenede

Q3 er 75%-fraktilen. Der er 23 værdier i tabellen, så Q3's position er:
      \\\text{\color{White}\tiny0}\\[-0.2cm]\lceil 0.75\cdot23\rceil=\lceil 17.25\rceil=18          (tegnene omkring tallene betyder afrund op)
       \lceil 0.25\cdot23\rceil=\lceil 5.75\rceil=6

Dvs. tal nummer 18 nede fra eller tal nummer 6 oppe fra, hvilke i dette tilfælde falder sammen og begge er 8.


Skriv et svar til: udvidet kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.