Matematik

celler - matematik

15. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:)

Celler formerer sig gennem
deling, så en celle bliver til to.
Efter en halv time har en celle
delt sig.
For hver halve time, sker en ny
deling, hvor alle nye celler
deler sig.
Start = 1

0,5 time = 2

1 time = 4

1,5 = 6 osv...

Hvor lang tid går der, før der er
over tusind celler?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2020 af PeterValberg

Sammenhængen må være eksponentiel med forskriften:

f(t)=1\cdot 2^{2t}=2^{2t}

hvor t er tiden i timer

Løs ligningen f(t) = 1000

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2020 af mathon

              \small \begin{array}{l|c|c|c|c|c|c|c|c|c|c|c} \textup{tid}/h&0&0.5&1&1.5&2&2.5&3&3.5&4&4.5&5\\\hline \textup{antal}&1&2&4&8&16&32&64&128&256&512&1024 \end{array}


Svar #3
15. maj 2020 af annonym368 (Slettet)

#1

Sammenhængen må være eksponentiel med forskriften:

f(t)=1\cdot 2^{2t}=2^{2t}

hvor t er tiden i timer

Løs ligningen f(t) = 1000

Hvad er ligningen, til denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2020 af mathon

             Hvad forbinder en 7. klasseelev mon med en eksponentiel sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2020 af PeterValberg

hvis du virkelig er en 7'ende klasses elev, så er eksponentielle sammenhænge "overkill".

I stedet kan du bare tælle dig frem (antallet af celler fordobles hver halve time):

1 - 2 - 4 - 8 - 16 - ...... - 1024

hvor mange halve timer går der, før du passerer 1000 celler?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: celler - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.