Matematik

eksponentiel funktion

19. maj 2020 af 9o - Niveau: C-niveau

Jeg kender a (0,9) i den eksponentielle funktion: f(x) = b * ax.

Modellen beskriver udviklingen af kulstof-14 i et organisk materiale. f(x) er mængden af kulstof-14 (målt i %) og x er tidspunkt (antal år efter materialets død).

Hvordan bestemmer jeg alderen af et stykke tre, som indeholder 78% af kulstof-14. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llllll}& \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}\\\\& 0.78=0.9^{\Delta x}\\\\& \ln(0.78)=\ln(0.9)\cdot \Delta x\\\\& \Delta x=\frac{\ln(0.78)}{\ln(0.9)}=2.4 \end{array}


Svar #2
19. maj 2020 af 9o

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår. Hvad menes med Δx?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2020 af meanmach1ne (Slettet)

Δx

Trekanten er det græske bogstav Delta.

Det betyder i virkeligheden bare tilvækst, altså i dette tilfælde hvor meget x vokser med.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.