Matematik

Hjælp til Matematik A opgave integration

20. maj 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Hej Mathon 

Jeg har en opgave som driller mig en hel del og grafen går gennem punktet (1,5)

Jeg har integrere funktionen x*ln(x)+2*x3-x+k

Her er et billede af opgaven 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2020 af Moderatoren

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1962179#1962325

Skriv hvordan du er nået frem til det – så får du sikkert hurtig og god hjælp til at løse den.


Svar #2
20. maj 2020 af flottelise

Det ubestemte integrale af f(x) ln(x)+6x2 dx =x*ln(x)+2*x3-x+k

nu skal jeg finde hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2020 af mathon


Svar #4
20. maj 2020 af flottelise

Ja men når jeg skal finde k går jeg i stå


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll}a)\\& \textup{stamfunktioner:}&F(x)=x\cdot \ln(x)-x+2x^3+k\\\\& \textup{gennem (1,5):}&F(1)=1\cdot \ln(1)-1+2\cdot 1^3+k=5\\\\&& 1\cdot 0+1+k=5\\\\&& k=4\\\\& \textup{den \o nskede stamfunktion:}&F(x)= x\cdot \ln(x)+2x^3-x+4 \end{array}


Svar #6
20. maj 2020 af flottelise

jeg får det samme som dig


Svar #7
20. maj 2020 af flottelise

tusind tak for hjælpen søde


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik A opgave integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.