Matematik

Hvor stor skal χ2-værdien være, for at man skal kunne forkaste nulhypotesen?

24. maj 2020 af 1430 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med denne opgave (dem vedhæftede fil), som jeg simpelthen ikke lige kan finde ud af.

Det er opgave b, som jeg ikke lige kan knække.

I opgave a får jeg at p-værdien er 0,21= 21%, som er over 5%, og at der derfor er belæg for at antage, at holdningen til spørgsmål A er uafhængig af gymnasieelevers køn. 

Men hvordan laves opg. b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af AMelev

                   

Antal frihedsgrader df = (rækkeantal -1)·(søjleantal - 1) 
Kritisk værdi med signifikansniveau 5% er k = Invχ2(95%,df).
?I TI-Nspire hedder ordren sådan. I andre programmer kan det være andet, men under alle omstændigheder skal det være den inverse χ2, og 95% og df skal angives.
Hvis teststørrelsen Q > k, forkastes hypotesen.

PS! Jeg får testsandsynligheden p = 21.8%, altså afrundet til 22%.


Skriv et svar til: Hvor stor skal χ2-værdien være, for at man skal kunne forkaste nulhypotesen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.