Matematik

løs cos=-0.6 og enhedscirklen

24. maj 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Er denne opgave korrekt - og forstår ikke hvordan jeg skal indsætte det i enhedscirklen dog.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} 1)&\cos(x)=\cos(2\pi-x)=-0.6\quad \textup{i } [0;2\pi]\\\\& x=\cos^{-1}(-0.6)=2.21430\\\\ & x=2\pi-x = 2\pi - 2.2043=4.06889 \\\\\\ & \cos(x)=\cos(2\pi-x)=-0.6 \textup{ i } [0;4\pi] \\\\& x = \left\{\begin{array}{llll} 2.21430 \\ 4.06889 \\ 8.49748& = 2.21430+2\pi \\10.3521&=4.06889 + 2\pi \end{array} \right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2020 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{llllll} 2)&\tan(x)=\tan(x+\pi)=1\quad \textup{i } [0;\pi]\\\\& x=\tan^{-1}(1)=\frac{\pi}{4} \\\\&\tan(x)=1\quad \textup{i } [0;4\pi] \\\\& x = \left\{\begin{array}{llll} \frac{\pi}{4} \\ \frac{5\pi}{4}&=\frac{\pi}{4}+\pi \\ \frac{9\pi}{4}& = \frac{\pi}{4}+2\pi \\\frac{13\pi}{4}&=\frac{\pi}{4} + 3\pi \end{array} \right. \end{array}


Svar #4
24. maj 2020 af Elninoo

Hm får dette til tan


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll}& \frac{\pi}{4}=0.25\pi\\\\& \frac{5\pi}{4}=1.25\pi \end{array}


Svar #6
24. maj 2020 af Elninoo

Super - men skulle bare finde det i intervallet (0.2 pi) så er det vel korrekt? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2020 af mathon

    Ja.

                 \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} 2)&\tan(x)=\tan(x+\pi)=1\quad \textup{i } [0;\pi]\\\\& x=\tan^{-1}(1)=\frac{\pi}{4} \\\\&\tan(x)=1\quad \textup{i } [0;2\pi] \\\\& x = \left\{\begin{array}{llll} \frac{\pi}{4} \\\\ \frac{5\pi}{4}&=\frac{\pi}{4}+\pi\end{array} \right. \end{array}


Svar #8
24. maj 2020 af Elninoo

Super - tusind tak! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2020 af AMelev

#0 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: løs cos=-0.6 og enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.