Fysik

Temperature

26. maj 2020 af cami328f - Niveau: C-niveau

Go´aften

Jeg sidder her en tirsdag aften og kan ikke finde ud af mine lektier. Håber nogle kan hjælpe!

En isklump opvarmes fra -23 grader C til 0 grader C, ved at den får tilført en energi på 18kJ. beregn isklumpens masse.

Tænkte at man skulle bruge Q = m · c · (T2 - T1), hvor man så isolere m og får m =-Q / c · (T2 - T1)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af PeterValberg

Næsten, - der skal ikke være et minus foran Q

m=\frac{Q}{c\cdot(T_2-T_1)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. maj 2020 af cami328f

Men hvad er Q så, for får kun opgivet 3 værdier.

m = Q / 18 kJ · (0 - (-23)) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2020 af PeterValberg

Q er de 18 kJ
c er isens specifikke varmekapacitet
- det er en tabelværdi, du skal slå op

i min gamle fysikbog er varmekapaciteten (varmefylden) for is:

c_{is}=2,10\,\frac{kJ}{kg\cdot C^{\circ}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
26. maj 2020 af cami328f

Giver dette mening?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj 2020 af PeterValberg

delvist, - du har lidt problemer med dine enheder....
massen skulle gerne komme ud i kg :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
26. maj 2020 af cami328f

Okay tusinde tak for hjælpen. God aften


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20200526_224836.jpg

Svar #8
27. maj 2020 af cami328f

Waow tusinde tak :)


Skriv et svar til: Temperature

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.