Matematik

Anvendelsen af trigonometriske funktioner til at modellere periodiske fænomener?

03. juni 2020 af Helene03 - Niveau: B-niveau

Jeg skal op i eksamen og skal forklare anvendelsen af trigonometriske funktioner til at modellere periodiske fænomener.  Nogen der kan forklare mig det? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2020 af SF2020 (Slettet)

Det er jo oplagt at bruge sinus, det vil sige 

f(x)=A\cdot sin(\omega \cdot t+\phi)

som er en harmonisk svingning, hvor A er amplitude, omega er vinkelhastighed og fi er faseforskydning. 

mindre kan også gøre det 

f(x)=A\cdot sin(\alpha)

hvor alfa er vinklen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at se under Fourier og Fouriertransformation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2020 af ringstedLC

#0: Hvis tiden t er den uafhængige variabel:

\begin{align*} f(t) &= A\cdot \sin\left ( \omega \,t+\varphi \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der er mange andre periodiske funktioner, der kan modelleres med trigonomiske funktioner. Se f.eks.

https://da.wikipedia.org/wiki/Fourierr%C3%A6kke.

Tonen fra en klaverstreng er f.eks  sammensat af en grundtone og flere af dennes harmoniske.

Et andet eksempel er funktionen

f(x) = A\cdot sin(\omega t + \varphi_{1}) + B\cdot sin(2\cdot \omega t + \varphi_{2} )


Skriv et svar til: Anvendelsen af trigonometriske funktioner til at modellere periodiske fænomener?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.