Matematik

hjælp til opgave

03. juni 2020 af ioni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder med en opgave, som jeg er lidt fortabt på. Smider den lige ind som billede

tak på forhånd!

Vedhæftet fil: ff2.png

Svar #1
03. juni 2020 af ioni (Slettet)

Løs x+y=1 for x

tilføj -y på begge sider

x+y+-y=1+-y

x=-y+1

subst. -y+1 for x i 2x-y=14

2(-y+1)-y=14

Så har jeg:

-3y+2=14

tilføj -2 på begge sider

-3y+2+-2=14+-2

-3y=12

divider begge sider med -3

-3y/-3=12/-3

y er så = -4???


Svar #2
03. juni 2020 af ioni (Slettet)

Subst. -4 for y i x=y+1

x=-(-4)+1

x er så = 5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2020 af ringstedLC

Kontrol:

\begin{align*} 5+(-4)=1 &\wedge 2\cdot 5-(-4)=14 \\ 1=1 &\wedge 14=14 \\ \end{align*}

Undlad at skrive "+-2", men brug parentes.

Da de to ligninger er to rette linjer og de kun kan have et skæringspunkt, har du beregnet det talpar, der opfylder ligningssystemet.


Svar #4
03. juni 2020 af ioni (Slettet)

Mange tak for svar, ringsted! :)


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.