Matematik

Matematik fritidsjob

03. juni 2020 af Nanaii (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor mange penge får Anna udbetalt for arbejdet i marts måned?:

Anna skal betale 8% af sin løn i arbejdsmarkedsbidrag. Resten af lønnen får hun udbetalt?

hendes timeløn er 88,92kr.

 Hvor mange timer skal Anna arbejde på en måned, hvis hun ønsker at få udbetalt 2500kr.

Hvor mange timer skal Anna i gennemsnit arbejde om ugen for at tjene ca 35300kr om året.

1 koster 12,95, men hvis hun køber 10 stk er det 89kr

Giv et forslag til, hvor mange par grydelapper Lea skal sælge og hvor høj prisen for et par grydelapper skal være hvis hendes overskud skal være ca 500kr.

Hvor bred bliver en grydelap, hvis hvert af de små kvadrater er 5,5cm bred og den hvide kant er 0,4cm

Tegn et eksempel på, hvordan en af Leas grydelapper med 3 forskellige farver kan se ud, hvis den skal bestå 4 x 4 små kvadrater. I stedet for at farve kvadraterne kan du skrive farven i hvert kvadrat.

Forklar, hvorfor Lea højst kan bruge forskellige farver til en grydelap med 4 x 4 små kvadrater:

Undersøg, hvor mange forskellige farver Lea højst kan bruge til en grydelap med n x n små kvadrater, hvis n er et lige tal:


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Kasper, hvorfor har du oprettet en ny profil, for bare at stille samme spørgsmål ???

Svar #2
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

what?

Jeg kan love dig for jeg ikke er nogen kasper, ellers havde jeg ikke skrevet i din og kaspers kommeterfelt:) Man det var bare et par spørgsmål, om du kunne hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Du har ellers stillet præcis de samme spørgsmål som ham. Har du ikke selv et bud på nogle af opgaverne?

Svar #4
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

Altså første opgave er: 2134,08*0,92=1963,35kr

og "hvor bred bliver en grydelap" den så jeg at nogen havde hjulpet med, og det var 5,5*4+2*0,4


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Det er jo ikke dine egne bud. De der spørgsmål er blevet besvaret af nogle hjælpere her på studieportalen. Det begynder at blive lidt mærkeligt.

Svar #6
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

Om det er eller om det ikke er, så har jeg stadig fået hjælp af dem:) 


Svar #7
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

Og spurgte bare om hjælp, da du virker til du godt kan finde ud af det osv.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Ja nu spurgte jeg jo efter DINE bud, ikke alle mulige andres. Kom fx med et bud på spørgsmålet om hvor mange timer Anna skal arbejde på en måned for at tjene 2500kr.

Svar #9
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

2500/88,92*0,08=2?


Svar #10
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

eller 2500/88,92*0,92


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Nummer 2

Svar #12
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

er det så 2 timer? eller 25


Svar #13
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

Hvor mange timer skal Anna i gennemsnit arbejde om ugen for at tjene ca 35300kr om året

Skal man så sige 35300/88,92?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Det er hverken 2 eller 25. Nej det skal man ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hun skal arbejde mindst 10 timer


Svar #16
03. juni 2020 af Nanaii (Slettet)

25,8?

Altså 2500/88,92*0,92=25,86? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

antal timer årligt for at tjene 35300 kr. 

35300:0,92=397 timer

gennemsnitlige antal timer pr. arbejd= 10 timer


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Kasper, det der er overhovedet ikke rigtigt. Men godt du prøver at hjælpe din nye ven.

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. juni 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvad. Hvad skal man så gøre


Brugbart svar (1)

Svar #20
03. juni 2020 af MandenMedMangeHatte

Jeg giver lige dig og Nanaii en mulighed for at snakke lidt sammen og prøve at komme frem til en løsning i fællesskab.

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.