Fysik

Udregning Af Resonansfrekvens

03. juni 2020 af Tobi9007 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl om dette er den rigtige fremgangsmetode til at beregne resonansfrekvensen for et åbent rør på 20 cm?

åbent rør med laveste resonansfrekvens         

dvs. med ét knudepunkt midt i røret

                                        (1/2)·λ = L

                                         λ = 2L = 2·(20 cm) = 40 cm

med en lydhastighed på 340 m/s fås:

                                         fminresonans = v/λ = (340 m/s) / (0,4 m) = 850 Hz

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt.


Skriv et svar til: Udregning Af Resonansfrekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.