Matematik

Spørgsmål til årsprøve i matematik

08. juni 2020 af Hjælpmighurtigtt - Niveau: B-niveau

Det drejer som om nedslående opgave:

Gør med udgangspunkt i de 4 repræsentationsformer (tabel, graf, sprog, formel) rede for
egenskaberne ved de tre vækstformer: lineær vækst og eksponentiel vækst og potens vækst.

Mit spørgsmål er hvad mener de med sprog?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2020 af Soeffi

#0. Det betyder nok: Almindelige ord.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2020 af Albach

Eksempel på lineær:

En lineær funktion er en ikke lodret linje i et almindeligt koordinatsystem med funktionsforskriften: f(x)=a*x+b

Hvor a er hældningskoefficienten og b er begyndelsesværdien (funktionsværdien i x=0).

Der findes kun én y-værdi til hver x-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2020 af ringstedLC

#2

Eksempel på lineær:

En lineær funktion er en ikke lodret linje i et almindeligt koordinatsystem med funktionsforskriften: f(x)=a*x+b

Hvor a er hældningskoefficienten og b er begyndelsesværdien (funktionsværdien i x=0).

Der findes kun én y-værdi til hver x-værdi.

1. Der skal redegøres for hvad lineær vækst er, - ikke hvad det ikke er.

2. Det gælder for alle funktioner og kan derfor ikke siges at være en egenskab for den lineære funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2020 af AMelev

#0 Måske er det noget i denne stil, hvor y = f(x).

Lineær vækst "plus/plus vækst":
Fast absolut  x-tilvækst giver fast absolut y-tilvækst

Eksponentiel vækst "plus/gange vækst":
Fast absolut  x-tilvækst giver fast procentvis y-tilvækst

Potensvækst "gange/gange vækst":
Fast procentvis  x-tilvækst giver fast procentvis y-tilvækst


Svar #5
09. juni 2020 af Hjælpmighurtigtt

Tak for de gode svar :)

Skriv et svar til: Spørgsmål til årsprøve i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.