Matematik

Eulers formel og integralregning

09. juni 2020 af ty16 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har lidt problemer med følgende opgave. Nogen som kan hjælpe?

har vedhæftet opgaven 

Vedhæftet fil: Dok4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2020 af janhaa

first one, easier though


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2020 af janhaa

I=-\frac{\cos(30t)}{48}-\frac{\cos(24t)}{48}|_o^{\pi/4}=1+\frac{1}{16}+\frac{1}{48}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2020 af janhaa

I = 13/12


Svar #4
10. juni 2020 af ty16

har jeg så lavet et forkert resultat i a ? 

for jeg for a til at være -cos(30t)/60 -cos(24t)/48. indsætter værdier på t's plads og får 0+1/48 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2020 af mathon

Du skal udregne
                                 \small \int_{0}^{\tfrac{\pi}{4}}\frac{1}{2}\cdot \left ( \sin(30t)+\sin(24t) \right )\mathrm{d}t


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot \int_{0}^{\frac{\pi}{4}}\left ( \sin(30t) +\sin(24t)\right )\mathrm{d}t=-\frac{1}{2}\cdot \left [ \frac{1}{30}\cdot \cos(30\cdot t)+\frac{1}{24}\cdot \cos(24\cdot t) \right ]_{0}^{\frac{\pi}{4}}=\\\\ -\frac{1}{2}\cdot \left (\left ( \frac{1}{30} \right )\cdot \cos\left ( \frac{15\pi }{2}\right ) +\frac{1}{24}\cdot \cos\left ( 6\pi \right ) -\left ( \frac{1}{30}\cdot \cos(0)+\frac{1}{24}\cdot \cos(0) \right )\right )=\\\\ -\frac{1}{2}\cdot \left ( \frac{1}{30}\cdot \cos\left ( \frac{\pi}{2} \right )+\frac{1}{24}\cdot 1-\left ( \frac{1}{30}+\frac{1}{24} \right ) \right )=\\\\ -\frac{1}{2}\cdot \left ( 0+\frac{1}{24}-\frac{1}{30}-\frac{1}{24} \right ) =\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{30}=\frac{1}{60} \end{array}


Skriv et svar til: Eulers formel og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.