Matematik

Største hældning

09. juni 2020 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej Alle

jeg hat følgende funktion :  f(x) =x^{3}-2x^{2}-x+3 

Undersøg i intervallet  x tilhørende intervallen i [-1;2] , hvor den numeriske værdi af tangentens hældning er størst?

Svar: jeg har fundet den største værdien af tangentens hældning er 6 når x = -1, Er den rigtige svar har jeg fået ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2020 af janhaa

tangent line is at x=-1

y = 6x + 7

y(-1) = 7-6 = 1


Svar #2
09. juni 2020 af DeepOcean

#1 er ikke klar løsning ??!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2020 af StoreNord

#0
x=-1 er ikke rigtigt svar.
Desuden er der 2 løsninger.

Okay, nu så jeg , at funktionen er begrænset.


Svar #4
09. juni 2020 af DeepOcean

#3 :  f`(x) = 3x^2 -4x -1 => f `(-1) = 3+4-1 = 6 så når x=-1 den har størst hældnings værdien !!


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2020 af StoreNord

Lige som #0 får jeg den maksimale hældning i intervallet til at være  6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2020 af janhaa

#4

#3 :  f`(x) = 3x^2 -4x -1 => f `(-1) = 3+4-1 = 6 så når x=-1 den har størst hældnings værdien !!

ja


Skriv et svar til: Største hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.