Kemi

Afstem reaktionsskemaet på ionform i sur opløsning

10. juni 2020 af ThankYo (Slettet) - Niveau: B-niveau

ClO2- + MnO2 -> Cl- + MnO4-

Afstem reaktionsskemaet på ionform i sur opløsning

Angiv oxidationstallene for chlor og mangan


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2020 af janhaa

3ClO{2-} + MnO2 + 2H{+} => 3Cl{-} + MnO4{-} + H2O

Cl - 2 = -2

Cl = 0

Mn - 4 = 0 => Mn =4

Mn - 8 = -1

Mn = 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2020 af mathon

#0

Din opstillede reaktion må bero på en misforståelse:

               \small \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Cl}{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\,_{\textit{(s)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Cl&4&&3\\ Mn&&3&4 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

               \small 3\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Cl{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}

\textup{afstemning af ladning:}

               \small 3\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Cl{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

               \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\,Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Cl{O_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Afstem reaktionsskemaet på ionform i sur opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.