Matematik

Hjælp til forskellige opgaver

11. juni 2020 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til disse ting. Det er nogle ting jeg kan komme op til i min årsprøve. 

På forhånd tak for hjælpen:))

Vedhæftet fil: Matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2020 af Mathias7878

Den første del:

a) Skalarproduktet er defineret som

a \cdot b = a_1 \cdot b_1 + a_2 \cdot b_2

b) Såfremt de to vektorer skal være ortogonale skal

a \cdot b = a_1 \cdot b_1 + a_2 \cdot b_2 = 0

- - -

 

 


Svar #2
11. juni 2020 af MadeleineA

Altså følte ikke helt jeg blev klogere på det. Hvordan skal jeg bestemmer skalarproduktet når t = 1??

Og hvordan skal man bestemme tallet t??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2020 af Mathias7878

a)

\overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{b} = 1 \cdot (5t-1) + (-2t) \cdot (3) = 5t-1-6t = -t-1

b) Ortogonalitet kræver, at 

\overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{b} = -t-1 = 0

hvormed 

t = -1

opfylder overstående. 

- - -

 

 


Svar #4
11. juni 2020 af MadeleineA

Tak

Skriv et svar til: Hjælp til forskellige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.