Kemi

Hjælp til udregning af hvor mange procent der bliver brugt ved en fuldstændig forbrænding

16. juni 2020 af Lasse123jo - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg sidder fast i denne opgave

I et lokale med gulvareal på 12,4 m^2 og en højde  på 2,50 m afbrændes 25,0 og olie.

b) Beregn massen af den mængde vand, der dannes ved forbrænndingen.

Her har jeg fået 63,669 g

Oxygenindholdet i luften i lokalet var før afbrændingen 20,4 volumenprocent. temperaturen var da 21,4 C og trykket var 0,993 bar.

c) Hvor mange % af lokalets oxygenindhold bliver brugt ved fuldstændig forbrænding af olien?

Denne opgave kan jeg ikke finde ud af, altså c

Jeg brugte først idealgasligningen for at finde stofmængden af oxygen, men endte med at få stofmængden til 1258,73 mol, hvilket ikke kan passe

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} c)&\textup{Volumen }O_2\textup{ f\o r:}&{V_{O_2}}^{\textup{f\o r}}=0.204\cdot \left ( 1240\; dm^2 \right )\cdot \left ( 25\; dm \right )=6324\;dm^3=6324\;L\\\\& \textup{Antal mol }O_2\textup{ f\o r:}&{n_{O_2}}^{\textup{f\o r}}=\frac{\left (0.993\;bar \right )\cdot\left ( 6324\;L \right )}{\left (8.31446\cdot 10^{-2}\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+21.4)\;K \right )}=256.418\; mol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2020 af mathon

Hvilken olie?


Svar #3
16. juni 2020 af Lasse123jo

#2

Hvilken olie?

Oliens gennemsnitlige molekylformel er C18H38


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} M(C_{18}H_{38})=\textup{sum}\left ( \left \{ 18,38 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008 \right \} \right )\;\frac{g}{mol}=254.502\;\frac{g}{mol}\\\\ \textup{stofm\ae ngdeforhold}\quad C_{18}H_{38}:O_2=2:55\\\\ \textup{Oxygenforbrug:}\quad \frac{55}{2}\cdot \frac{55\;g}{254.502\;\frac{g}{mol}}=2.70135\;mol \\\\ \textup{oxygen-}\\ \textup{forbrugsprocent:}\quad p=\frac{2.70135}{256.418}\cdot 100\%=1.05\% \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af hvor mange procent der bliver brugt ved en fuldstændig forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.