Matematik

redegør for lineære- og eksponentielle funktioner

17. juni 2020 af rose0553 - Niveau: B-niveau

redegør for lineære- og eksponentielle funktioner 

hjælp kig på billedet


Svar #1
17. juni 2020 af rose0553

Redegør for linære og potensfunktioner herunder grafernes udseende 

hjælppp 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2020 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll}\textup{eksponentiel funktion:}&f(x)=b\cdot a^x\quad b,a\in\mathbb{R}_+ \\\\\textup{fremskrivningsfaktor:}&f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=b\cdot a^x\cdot a=a\cdot \left ( b\cdot a^x \right )=a\cdot f(x) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2020 af AMelev

Ad sp. 1 Gør tilsvarende for eksponentielle funktioner - husk begrænsninger for a og b.
(NB! Du kan supplere med, at grafen er ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem - hvis I har haft det)

Ad sp 2 Lineær-delen som i sp.1
Ang. potenvækst: Husk begrænsning på b (og måske a) samt at b = f(1)
NB! En lineær funktien er ikke en lige funktion. En lige funktion er en funktion, hvis graf er symmetrisk om y-aksen, dvs. f(x) = f(-x), men grafen for en lineær funktion er en ret (lige) linje.

Ved alle tre vækstformer:
Kendetegn: Se. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1966062#1966136
Definitions- og værdimængder
Suppler med, hvordan monotonien afhænger af a-værdien, og evt. også med formlerne for a og b.
Hvis der er tid, kan fordoblings-/halveringskonstanten evt. komme i spil ved eksponentiel vækst


Skriv et svar til: redegør for lineære- og eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.