Matematik

matematik

18. juni 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe med at forklare hvad en afledet funktion og forklarer kort om linjer i planen?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2020 af PeterValberg

Vedr. afledede funktioner, - se denne side < LINK > især videoen nederst

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2020 af PeterValberg

Linjer i planen, - se eventuelt her < LINK > det kan måske hjælpe dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2020 af mathon

Linjer i planen bør du bl.a. kende
på formerne:
                           \small \begin{array}{lllll}\textup{normalform:}&ax+by+c=0\\\\\textup{cartesisk }\\ \textup{normalform:}& y=ax+b\\\\ \textup{parameterform:}& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} x_o\\y_o \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} c\\d \end{pmatrix}\quad t\in\mathbb{R}\\\\ \textup{aksesk\ae ringsform:}&\frac{x}{m}+\frac{y}{n}=1 \end{array}
                          


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2020 af PeterValberg

#3 ved parameterformen mener du ikke?

\binom{x}{y}=\binom{x_0}{y_0}+t\cdot\binom{c}{d}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2020 af mathon

naturligvis
 

Linjer i planen bør du bl.a. kende
på formerne:
                           \small \small \begin{array}{lllll}\textup{normalform:}&ax+by+c=0\\\\\textup{cartesisk }\\ \textup{normalform:}& y=ax+b\\\\ \textup{parameterform:}& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}{\color{Red} =}\begin{pmatrix} x_o\\y_o \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} c\\d \end{pmatrix}\quad t\in\mathbb{R}\\\\ \textup{aksesk\ae ringsform:}&\frac{x}{m}+\frac{y}{n}=1 \end{array}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.