Matematik

Eksamensprojekt Mat B 2020 - Hjælp!

11. juli 2020 af Thessa1 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej. Jeg har nedenstående eksamensprojekt i Mat B og jeg har brug for inspiration. Nogen der har lavet opgaven? Jeg går på et online kursus og min lærer sagde at det var samme projekt som de havde i år og derfor er der måske nogen, der har lavet denne opgave? I need your help please mange tak!

Jeg har vedhæftet opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2020 af Soeffi

#0. Har du datafilen til opgave 1?


Svar #3
11. juli 2020 af Thessa1 (Slettet)

Her er tilhørende datafil til opgave 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2020 af StoreNord

Jeg hjalp en pige med at lave opgave 4 og 3.
Jeg tror desværre ikke hun forstod ret meget af det.
Jeg havde det egentlig ikke ret godt med at gøre den slags tjenester!


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2020 af StoreNord

Men alligevel ....

Vedhæftet fil:Opgave-3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juli 2020 af mathon

Opgave 2
                 c)

.

\small \small \begin{array}{lllr}&\qquad \qquad \textbf{G\ae ld efter 10 \aa r}\\ 1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{prioritetsl\aa n}& 2\,495\,000\cdot 0.85\cdot 1{,}00129^{120}-8\,529{,}56\cdot \frac{1.00129^{120}-1}{0{,}00129}&\textup{sv. kr}&1\,369\,317{,}59\\\\ \qquad \qquad \textup{boligl\aa n:} \qquad \qquad &2\,495\,000 \cdot 0.15\cdot 1.00325^{120}-1\,954{,}82\cdot \frac{1.00325^{120}-1}{0.00325}&\textup{sv. kr}&266\,076{,}36\\ \qquad \qquad \textup{total:}&& \textup{sv. kr}&\overline{1\,635\,393{,}95} \\\\\\\\ 2) \quad\textup{Dansk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{realkreditl\aa n}& 2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 1{,}00083^{120}-7\,702{,}08\cdot \frac{1.00083^{120}-1}{0{,}00083}&\textup{d. kr}&1\,675\,400{,}51\\\\ \qquad \qquad \textup{bankl\aa n:} \qquad \qquad &\textup{amortiseret}&\textup{d. kr}&0{,}00\\ \qquad \qquad \textup{total:}&& \textup{d. kr}&\overline{1\,675\,400{,}51} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juli 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllr}\\ 1)\quad\textup{Svensk restg\ae ld:}\\ \qquad \qquad \textup{i danske kroner}& 1\,635\,393{,}95\cdot 0{,}7135&\textup{d. kr}&1\,166\,853{,}58 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2020 af mathon

supplement til #5

\begin{array}{lllllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ d)&\textup{vendetangent kr\ae ver:}&&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\&&& x=12 \\\\ e) &\textup{vendetangentligning:}&&t\textup{:}\quad y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\&&& y=100x-526 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2020 af mathon

Opgave 3
                
 b)

\begin{array}{llllll} 35\,900<x\leq 490\,700&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30=0.30x-10\,770\\\\&\textup{indt\ae gt efter skat:}& x-(0.30x-10\,770)=0.70x+10\,770\\\\\\ 490\,700<x\leq 689\,300&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20=\\&&0.30x-10\,770+0.20x-98\,140=0.50x-108\,910 \\\\ & \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.5x - 108\,910)=0.5x+108\,910\\\\\\ 689\,300<x&\textup{skat:}&(x-35900)\cdot 0.30+(x-490\,700)\cdot 0.20+(x-689\,300)\cdot 0.05=\\&& 0.5x-108\,910+0.05x-34\,465=0.55x-143\,375\\\\& \textup{indt\ae gt efter skat:}&x-(0.55x-143\,375)=0.45x+143\,375\\\\\\ \textbf{opsummeret }\\ \textup{indt\ae gt efter skat:}&s(x)=\left\{\begin{array}{lll} 1x+0 &\textup{for}&0\leq x\leq 35\,900 \\0.7x+10\,770&\textup{for}&35\,900<x\leq 490\,700 \\ 0.5x+108\;910&\textup{for}&490\,700<x\leq 689\,300 \\ 0.45x+143\,375&\textup{for}&689\,300<x \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juli 2020 af mathon

Opgave 3
                 
 d)

\small \small \begin{array}{llll} \textup{indt\ae gt \textbf{efter} skat i DKK}\\ \textup{af en \aa rsindt\ae gt p\aa \ }\\ \textup{720\,000 SEK:}&\left (\left (0.45\cdot 720\;000+143\;375 \right )\;SEK \right )\cdot\left ( 0.7135\; \frac{DKK}{SEK} \right ) =333\;472.06\;DKK \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. juli 2020 af mathon

som med en kursvariation på \small \pm 10\%
kan variere mellem:
                                      \small \begin{array}{llllll} \left (333\;472\;DKK \right )\cdot 1.10&=&&DKK& 366\;819\\\\ \left (333\;472\;DKK \right )\cdot 0.90&=&&DKK&300\;125 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. juli 2020 af Hile (Slettet)

er der nogen der muligvis har udført opgave 1 i projektet, der kunne vedhæfte hvilke metoder de brugte. Det ville have været en stor hjælp.
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. juli 2020 af StoreNord

Den skulle være her et sted:


Skriv et svar til: Eksamensprojekt Mat B 2020 - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.