Matematik

Matematik underviser blev fyret

15. juli kl. 17:10 af SusanneJ1998 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej jeg ved godt dette er et off-topic. Menb lige en kommentar. For et par år siden tog jeg en HF. Vi havde en super skarpt og dygtig underviser. Han var faglig fanatisk, og super sikker i sit stof.En uge var han dog pludselig væk.

Vi fik så anden lærer, som lavede fejl og sagde som vi flere gange klagede over.

Jeg fandt så senere ud at vores første lærer var blevet fyret som årsvikar fordi vores HF var blevet udtaget til kontrol af ministeriet, og siden da ham vores første lærer ikke havde gjort sin mat udd helt færdig. Så var han blevet opsagt af VUCet. Jeg blev dog færdig med det med HFet, men det faglig niveau blev aldrig det samme. Så det betød at jeg måtte købe ekstra hjælp op til eksamen.

Jeg er idag ved at læse på uni. Jeg tænker blot engang imellem på min HF tid. Og hvordan lærer nummer 2 vi fik var fagligt ringere, på trods at var færdiguddannet Cand.scient i matematik? End ham nummer 1, som på trods af ikke tilendebragt udd var dygtigere end nummer 2? Og som jeg tidligere havde hørt at han havde ført flere mat hold til 2 cifrede karakterer til mundtlig eksamen.

At systemet virkelig er så strengt at en skole skulle smide en dygtig Underviser ud? Jeg ved godt lov er lov. Men logikken undrer mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli kl. 00:53 af Anders521

# 0 At din første lærer var afskediget skyldes nok, at han ikke opfyldte de såkaldte faglige mindstekrav i faget (læs 3.12. Matematik). Havde han færdiggjort sin uddannelse, ville han nok fortsat være ansat på skolen, måske være tilbudt pædagogikum for at opnå fuld undervisningskompetence. 

At din anden lærer ikke var go' som din første er bare ærgerlig. Hvis I har klaget formelt til rektor (på skrift), har din anden lærer nok været indkaldt til en tjenestelig samtale. Men uanset hvad, så har du erfaret at en person med titlen cand.scient i matematik ikke er tilstrækkelig til at afgøre om han/hun vil være en go' underviser. 

Et strengt system? Tja, hvis man gerne vil være gymnasielærer, er der ikke andet at gøre end at affinde sig med det.


Svar #2
16. juli kl. 08:52 af SusanneJ1998

Når VUC'et havde ansat ham som årsvikar på trods af manglende eksamensbevis. Så var det vel også VUCet som havde det største problem tænker jeg. Men jeg vil nu stadig sige at man skulle smide ham ud midt i kurset, vil jeg vil stadig sige virkede underligt på mig.

Men det er selvfølgelig bare.

Men tak for din reflektion.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juli kl. 09:16 af Anders521

#2 Som kursist kan det virke underligt, men på lærerens ansættelsesbrev, kan der f.eks. stå, at vedkommende er underlagt en prøveperiode, hvorefter ledelsen på skolen er frit stillet til enten at fyre eller at lade ansættelsen fortsætte. Så en lærer, om det er en (års)vikar eller en fastansat, kan sagtens blive erstattet midt i et kursusforløb, ... med mindre der står andet på ansættelsesbrevet.


Skriv et svar til: Matematik underviser blev fyret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.