Matematik

Vejledende Enkeltopgaver Matematik hf B-niveau

17. juli 2020 af zainab48 - Niveau: B-niveau
Hej
Nogen kan hjælpe mig med de 3 opgave?
??????

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2020 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juli 2020 af Mathias7878

2.D2.12

a) Hvis f'(x) > 0, så er f(x) voksende. 

b) Brug formlen for tangentens ligning 

y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

igennem punktet

P(x_0,f(x_0)) = P(1,f(1))

2.D2.13

a) Find f'(x) og løs så ligningen f'(x) = 0

b) Du skal finde ud af i hvilke intervaller funktionen f(x) er hhv. voksende og aftagende i. Når f'(x) > 0, så er f(x) voksende og omvendt når f'(x) < 0, så er f(x) aftagende.

2.D2.14

a) Idet f'(x) betegner tangentens hældning i et vilkårligt punkt x, så skal du altså blot løse f'(x) = -0.5 for at bestemme førstekoordinanten. 

- - -

 

 


Svar #3
17. juli 2020 af zainab48

mange tak for hjælp


Svar #4
17. juli 2020 af zainab48

Er det korrekt? opgave 12
Jeg har lavet den i geogebra

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juli 2020 af StoreNord

P er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juli 2020 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juli 2020 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juli 2020 af StoreNord

Vedhæftet fil:12.png

Svar #9
18. juli 2020 af zainab48

Hej igen 

Hvordan fik du y=4x-6 ???


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juli 2020 af StoreNord

y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

eller i Geogebra:         Tangent(A, f)


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. juli 2020 af ringstedLC

#9: 

\begin{align*} P=\bigl(1,f(1)\bigr) &= \left(1,1-\tfrac{3}{1}\right)=(1,-2) \\ f'(x_0)=f'(1) &= \frac{1^2+3}{1^2}=4\;,\;f(x_0)=f(1)=-2 \\ y &= 4\cdot (x-1)-2 \end{align*}

Dit x0 for tangentligningen skal være P's førstekoordinat, "1".

GG-hjælp. Skriv i "Input:":

P = (1, f(1)) → P = (1,-2)

tangent(1, f) → y = 4x - 6 eller

tangent(P, f) → y = 4x - 6 eller

y = f'(1) (- 1) + f(1) → y = 4x - 6


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. juli 2020 af StoreNord

Tangent(1, f)  er ny for mig, og den er heller ikke dokumenteret i Geogebra 5. Men den virker!
Så lærte jeg også noget nyt.


Svar #13
19. juli 2020 af zainab48

Hej 

Kan jeg også få forklaring til opgave 14?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. juli 2020 af ringstedLC

#13: Se sidst i #2. Tjek din løsning i GG.


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. juli 2020 af StoreNord

Hvor f' er  -0.5 , er hældningskoefficienten =  -0.5 .


Svar #16
19. juli 2020 af zainab48

Tak for jeres hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. juli 2020 af StoreNord

Velbekomme. Jeg håber, det lykkedes.


Skriv et svar til: Vejledende Enkeltopgaver Matematik hf B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.