Matematik

Matematik

24. juli 2020 af Lukassssssss - Niveau: 8. klasse

2x/3+x = -(x-2)                           x=


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Mener du

\frac{2x}{3}+x=-(x-2)

?

Start med at hæve parentesen. Læg x til på begge sider af lighedstegnet. Reducer ledene med x til ét led.

Gang med 3 på begge sider af lighedstegnet. Divider med koefficienten til x på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
24. juli 2020 af Lukassssssss

går kun i 8


Svar #3
24. juli 2020 af Lukassssssss

men ja det er sådan


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juli 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{rccl} \frac{2x}{3}+x&=&-(x-2)&\textup{minusparentesen h\ae ves}\\\\ \frac{2x}{3}+x&=&-x+2&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r }x\\\\ \left (\frac{2x}{3}+2x \right )&=&2&\textup{multiplicer med 3}\\\\ \left (\frac{2x}{3}+2x\right)\cdot 3&=&6\\\\ 2x+6x&=&6\\\\ 8x&=&6&\textup{dividder med 8}\\\\ x&=&\frac{6}{8}&\textup{br\o ken forkortes med 2}\\\\ x&=&\frac{3}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.