Matematik

Matematik - normalpris

24. juli 2020 af Lukassssssss - Niveau: 8. klasse

Søren køber et par sko til 940 kr. Skoene var sat 20 % ned.  
                                     
                                     
                     
                                     
     Hvad var normalprisen? kr  
               
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2020 af StoreNord

Sæt den ukendte til x og opstil en ligning.


Svar #2
24. juli 2020 af Lukassssssss

Prøv lige at vis det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juli 2020 af StoreNord

 x - x*\frac{20}{100}=940


Svar #4
24. juli 2020 af Lukassssssss

Jeg fik det til 1280


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2020 af StoreNord

Det er vist ikke rigtigt. Prøv at regne baglæns.

1175−1175×20÷100 = 940


Svar #6
24. juli 2020 af Lukassssssss

Er det forkert eller...

hov mener også 1128


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juli 2020 af StoreNord

x - x*\frac{20}{100}=940\Rightarrow 100x-20x=94000


Svar #8
24. juli 2020 af Lukassssssss

Det er jo slet ikke rigtigt?


Svar #9
24. juli 2020 af Lukassssssss

Intet af det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juli 2020 af StoreNord

Hvem? Dig eller mig?


Svar #11
24. juli 2020 af Lukassssssss

dig dsv


Svar #12
24. juli 2020 af Lukassssssss

Jeg kan heller ikke, men kan se den svare forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. juli 2020 af StoreNord

Også hvis du skriver 1175?


Svar #14
24. juli 2020 af Lukassssssss

det var rigtigt!

Hvordan gjorde du?


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. juli 2020 af StoreNord

Gangede hele ligningen med 100.

x - x*\frac{20}{100}=940\Rightarrow 100x-20x=94000


Svar #16
24. juli 2020 af Lukassssssss

går kun i 8


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. juli 2020 af StoreNord

Hvis du har gået i 8., tror jeg dine kammerater er længere fremme.


Svar #18
24. juli 2020 af Lukassssssss

Det stykke som du har sat op der = 94000 har intet med det andet at gøre?

Det vi gjorde i den anden var 0,25 * 100 = 25 %

25% + 940 = 1175?

Så aner ikke hvad du bygger det der på.


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. juli 2020 af StoreNord

25% + 940 = 1175

Først led har ingen enhed. Det er bare et tal (ingen kroner.


Svar #20
24. juli 2020 af Lukassssssss

Men var det ikke rigtigt nok som jeg satte det op der eller hvad, fordi jeg kunne bare ikke forstå hvorfor det pågældende regnstykke kunne blive til 25 % istedet for 20%


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.