Matematik

Opsætning af formel udfra sproglig beskrivelse hjælp.

26. juli 2020 af Rasko90 - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg sidder lige og repetere noget Mat C stof inden jeg start på B.

Jeg er kommet til flg spørgsmål : Jeg ved ikke om jeg overtænker det, men vil lige se om det virkeligt er så simpelt som jeg har sat det op :

f(x)=20*x

160=20*x - x=8 derfor har han læst i 8 timer når han mangler 140 sider af bogen.

Kan nogle bekræfte eller rette mig? På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juli 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll} a)&\textup{Antal endnu ikke l\ae ste sider: }&f(x)=300-20\cdot x\\\\ b)&&140=300-20\cdot x\\\\&&7=15-x\\\\&& x=8 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juli 2020 af Mathias7878

Det bør være

y = 300-20x

fordi han starter med at have 300 sider, han skal læse. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Opsætning af formel udfra sproglig beskrivelse hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.