Matematik

Matematik - elementært

29. juli 2020 af Lukassssssss - Niveau: 8. klasse

100 g slik koster 6,00 kr. 


I en pose er der slik for 51 kr. 
Hvad vejer indholdet? 


Svar #1
29. juli 2020 af Lukassssssss

Ups. Jeg har fået det til 850 g

Ved at sige - 1 kg = 1000 g

for 50 g. koster det 3 kr 

så 1000 g - 50 = 950 f

Og dernæst - 100 g = 850 g

fordi

1000 g koster 60 kr. og hvis vi siger

60 kr. - 3 kr. = 57 kr.

57 kr.  - 6 kr. = 51 kr.

Ved det er rigtigt... Men er der en lettere måde, at udrenge det pågældende stykke på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juli 2020 af Mathias7878

\frac{51 \ \text{kr}}{6 \ \text{kr}} \cdot 100 \ \text{gram} = 850 \ \text{gram}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 1

Du facit er rigtigt.

Jeg vil regne ud hvor mange gram slik jeg får for 1 krone og så gange med 51 kroner

(100 / 6) gram slik / krone

(100 / 6) · 51 = gram slik for 51 kroner = 850 gram


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juli 2020 af StoreNord

Slik for 6 kr vejer                                                  100 gram

Slik for 1 kr vejer                             \tiny \frac{100}{6}                            

Slik for 51 kr vejer                          \tiny \frac{100}{6}\cdot 51     =      850 gram      


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2020 af PCX1 (Slettet)

#1

Ups. Jeg har fået det til 850 g

Ved at sige - 1 kg = 1000 g

for 50 g. koster det 3 kr 

så 1000 g - 50 = 950 f

Og dernæst - 100 g = 850 g

fordi

1000 g koster 60 kr. og hvis vi siger

60 kr. - 3 kr. = 57 kr.

57 kr.  - 6 kr. = 51 kr.

Ved det er rigtigt... Men er der en lettere måde, at udrenge det pågældende stykke på?

Jeg vil gøre ligesom med procenter, men hvor i dette tilfælde er procent bare erstattet med gram.

Jeg vil skrive stykket op følgende:

100 gram = 6,00 kr (det er hvad vi ved)

1 gram = 0,06 kr (6,00 : 100)

51 : 0,06 = 850 gram

.

.

51 er hvad du vil finde i gram.

og 0,06 er hvor meget 1 gram er.

.

51 : 0,06 viser hvor mange gange vi kan have 0,06 før det når 51.

0,06 kan du altså have 850 gange før det når tallet 51.


Skriv et svar til: Matematik - elementært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.