Matematik

Geometri

01. august 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig svært ved at lure hvordan jeg skal komme frem til hvordan jeg skal skrive dette i Geogebra for at den indsætter linjerne.

Opgaven lyder: undersøg om nogle af linjerne er parallelle eller vinkelrette på hinanden. 

2x+4y-4=0

3x-2y+5=0

x-2y=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2020 af StoreNord

Bare skriv: 2x+4y-4=0

Så er det meget nemt at se, om de er parallelle.
I Geogebra kan du så også skrive:    Hældning(ligning1).

Men læreren vil nok hellere have opgaven løst på den næste måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2020 af Mathias7878

To linjer er parallelle såfremt de har samme hældningskoefficient. 

To linjer er vinkelrette på hinanden såfremt produktet af deres hældningskoefficienter lig -1.

En god ide ville således være at isolere y i de tre ligninger og dermed få en funktion y, der afhænger af x, med samme form som en lineær funktion. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{1 og 2:}\\&\begin{vmatrix} 2 &3 \\ 4& -2 \end{vmatrix} \neq 0 & \textup{ikke parallelle}\\\\& \begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix} \neq 0&\textup{ikke vinkelrette}\\\\ \textup{forts\ae t selv.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2020 af Jones2929

#2

I forlængelse af det, som #2 siger, så kan du benytte formlen a = tan(v), når du har fået det på formen y = a*x+b


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.