Matematik

finde skæringspunktet på x-aksen via beregning

19. august 2020 af sommer2004 - Niveau: 9. klasse

sidder med en opgave (vedhæftet), hvor jeg har brug for lidt hjælp til en lineær funktion.

Opgaven lyder: Indtegn linjen med forskriften y = 3*x-6 i koordinatsystemet (er gjort) Derefter skal jeg finde ud af hvor grafen skærer x-aksen og kontrollere med beregning.

Har aflæst at grafen skærer x-aksen på 2, men hvordan skal jeg beregne at min graf vil skære x-aksen på 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \textup{Sk\ae ringspunktet ligger }\\ \textup{b\aa de p\aa \ }\\& \begin{array}{lllll} \textup{linjen }y=3x-6 \end{array}\\ \textup{og p\aa \ }\\& \begin{array}{lllll} \textup{x-aksen } y=0 \end{array}\\ \textup{hvoraf}\\& \begin{array}{lllll} 3x-6=y=0\\\\ 3x=6\\\\ x=\frac{6}{3}=2 \end{array}\\ \textup{dvs}\\& \begin{array}{lllll} x=2\textup{ og }y=0 \end{array}\\ \textup{sk\ae ringspunkt}\\& \begin{array}{lllll} S=(2,0) \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: finde skæringspunktet på x-aksen via beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.