Matematik

Ligning

23. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Jeg har siddet med denne opgave i ret lang tid. Om der nogle der kan hjælpe mig, akn nemlig ikke finde ud af den selv?

Opgaven lyder:

Alle julies fætre og kusiner bor på enten lolland, langeland eller læsø. Hun fortæller at 15 af hendes fætre og kusiner ikke bor på lolland, at 17 ikke bor på langeland, og at 18 ikke bor på læsø.

Hvor mange fætre og kusiner har Julie i alt?

Ved ikke hvordan jeg skal tage fat i opgaven og løse den, Tusind tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis vi kalder antallet af personer på Lolland for o, antallet af personer på Langeland a og antallet af personer på Læsø for æ, så har vi:

a + æ = 15

o + æ = 17

o + a = 18

Vi bliver bedt om at finde o + a + æ. Det gør du vist nemmest ved at lægge de tre tal sammen og dividere med 2. Det kommer af at hvert bogstav forekommer to gange i de tre ligninger.

(a+æ) + (o+æ) + (o+a) = 2(o+a+æ)

Så vi har

o+a+æ = (15+17+18)/2 = 25


Svar #2
23. august 2020 af Sofia0294

Okay tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2020 af ringstedLC

Alternativ:

\begin{align*} \text{Antal}=x =& \;\text{Lolland}+\text{Langeland}+\text{L\ae s\o} \\ &\;\text{Lolland}= x-15 \\ &\;\text{Langeland}= x-17 \\ &\;\text{L\ae s\o}=x-18 \\ x =& \;x-15+x-17+x-18 \\ x =& \;3x-50 \\ \text{Antal} =& \;25\qquad,\;\left\{\begin{matrix} \text{Lolland}:&10 \\ \text{Langeland}:&\;8 \\ \text{L\ae s\o}:&\;7 \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #4
23. august 2020 af Sofia0294

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.