Matematik

Vil i ikke hjælpe med det her

23. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt det her stykke, kender både stykket og resultatet:

x2 - 1  =  (x-1)  (x+1)

Det jeg ikke forstår er, hvorfor det bliver -1, +1, i den anden parentes. Men der står jo minus 1.

Og igen tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Capion1

1 kan også skrives 12
Det er en af kvadratsætningerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} x^2-1 &= x^2-1^2 =(x-1)\,(x+1)\end{align*}

så du har kvadratsætningen (i omvendt form); kvadratet på første led minus kvadratet på andet led er lig to tals sum gange to tals differens.


Svar #3
24. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay. Håber jeg kan huske det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2020 af PeterValberg

De tre kvadratsætninger:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. august 2020 af AMelev

#3 Væn dig til at bruge din formelsamling - der står det på side 7.
Denne officielle formelsamling må også benyttes til prøven uden hjælpemidler, så det er en god ide at blive fortrolig med den.


Skriv et svar til: Vil i ikke hjælpe med det her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.