Matematik

Eksponentiel aftagende funktion

24. august 2020 af emmahansen12345 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til hvordan man kan svare bedst muligt til denne opgave for at få fuld point. Jeg har fået svarene af vide (9 og 24), men jeg har svært ved de udregninger man skal benytte sig af, for at få svarne. Opgaven lyder:

En eksponentiel aftagende funktion f har halveringskonstanten 3

a) Udfyld de tomme felter i et skema som nedstående. Begrund svarene. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2020 af AMelev

Halveringskonstanten T½ er den x-tilvækst, der bevirker, at f(x)-værdien halveres.

Når x vokser fra 0 til 3, er x-tilvæksten 3 = T½, så f(x)-værdien skal halveres. Derfor er f(x) = ½·48 = 24

Når x vokser fra 3 til 9, vokser den med T½ to gange, så f(x) skal halveres 2 gange: 24→12→6.

Hjalp det?


Svar #2
24. august 2020 af emmahansen12345

Ja, tak for svar! :) 


Skriv et svar til: Eksponentiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.