Matematik

Vektorer opgaver

25. august 2020 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

hey, er der nogle der muligvis kan hjælpe med nogen af disse opgaver?

- ville være en kæmpe hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} 2)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Ortogonale}& \textup{vektorers skalarprodukt er lig med 0}\\\\ \textup{krav:}&\begin{pmatrix} t\\6-t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5\\-1 \end{pmatrix}=0\\\\&5t-6+t=0\\\\& 6t=6\\\\& t=1 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2020 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \textup{Generelt om}\\ \textup{vektorvinkel:}\\& \begin{array}{llllll} \textup{spids:}&\textup{skalarproduktet er positivt}\\\\ \textup{ret:}&\textup{skalarproduktet er lig med 0}\\\\ \textup{stump:}&\textup{skalarproduktet er negativt} \end{array} \end{array}


Svar #4
25. august 2020 af annekatrine57

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}6)\\\\ \textup{Skalarproduktet}\\ \textup{af to vektorer}\\ \overrightarrow{a}\textup{ og }\overrightarrow{b}\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot\left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v) \end{array}\\&& \begin{array}{lllll} a)&\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot\left | \overrightarrow{b} \right |=3\cdot 5\cdot \cos(30\degree)&=&\\\\ b)&\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot\left | \overrightarrow{b} \right |=1\cdot 7\cdot \cos(180\degree)&=&\\\\ c)&\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot\left | \overrightarrow{b} \right |=11\cdot 8\cdot \cos(90\degree)&=& \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2020 af mathon

tastekorrektion:

\small \small \small \small \begin{array}{lllll}6)\\\\ \textup{Skalarproduktet}\\ \textup{af to vektorer}\\ \overrightarrow{a}\textup{ og }\overrightarrow{b}\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot\left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v) \end{array}\\&& \begin{array}{lllll} a)& \overrightarrow{a} \cdot\overrightarrow{b} =3\cdot 5\cdot \cos(30\degree)&=&\\\\ b)&\overrightarrow{a} \cdot\overrightarrow{b}=1\cdot 7\cdot \cos(180\degree)&=&\\\\ c)&\overrightarrow{a} \cdot\overrightarrow{b}=11\cdot 8\cdot \cos(90\degree)&=& \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.