Matematik

Dette handler om eksponentielle funktioner

26. august 2020 af AC99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sider fast i opg b

En virksomhed har undersøgt markedet for et produkt og fundet frem til, at prisen (i 1000kr.) pr. ton kan beskrives ved en eksponentiel funktion f givet ved forskriften.
f(x) = 69*0.98^x;
 ,  
0 <= x and x <= 100;

Hvor x er afsætning i tons.

a) Bestem prisen ved en afsætning på 25 tons
Man sætter 25 ind i stedet for x da vi har fået funktionen for prisen hvor x er tons.
f(25) = 69*0.98^25;
 = 
                      f(25) = 41.63906636


Det vil sige at prisen er 41.64 pr. ton

Omsætningen R (i 1000 kr.) er givet ved forskriften.

R(x) = 69*x*0.98^x;
 ,  
0 <= x and x <= 100;

b) Bestem den størst mulige omsætning.

En der kan hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2020 af Mathias7878

Bestem R'(x) og løs R'(x) = 0 for at finde eventuelle ekstremaer for R(x) i intervallet 0 \leq x \leq 100

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2020 af AMelev

Ad a) f(x) angiver prisen i kkr. Dvs. at ved en omsætning på 25 tons, er prisen 41 639 kr. pr. ton.

b) Bestem max for f(x) på sædvanlig vis. Da definitionsmængden er begrænset til [0,100], er det OK at bestemme max vha. grafværktøjet.

Skriv et svar til: Dette handler om eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.