Matematik

Andengradsligning(Anderledes nogle)

28. august 2020 af Matematikergodt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad nu hvis jeg støder på en andengradsligning som denne: x4+x2-12=0 ?

Hvad gør jeg så?

Håber I kan forklare mig det, da jeg så ikke ved, hvordan man skal takle den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Omskriv til}&z^2+z-12=0&z=x^2\geq 0\\\\ &z=\frac{-1+\sqrt{1^2-4\cdot 1\cdot (-12)}}{2\cdot 1}=\frac{-1+\sqrt{1+48}}{2}\\\\& z=3\\\\& x=\left\{\begin{matrix} -\sqrt{3}\\ \sqrt{3} \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #2
28. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#1

\small \begin{array}{lllll} \textup{Omskriv til}&z^2+z+4=0 \end{array}

Tak, Mathon!:D

Men hvorfor lige x4 til z2 og x2 til z og 12 til 4?


Svar #3
28. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

Tusind tak #1


Skriv et svar til: Andengradsligning(Anderledes nogle)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.