Matematik

opgave med parenteser

29. august 2020 af skoletrat - Niveau: C-niveau

nogle der kan forklare mig, hvordan man regner det her ud? 

2 · (x − 4)

4 · (3 − x)

− 2 · (a + 2)

− 8 · (b + 1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2020 af Jones2929

2*(x-4) = 2x- 2*4 = ...

4*(3-x) = 12-4*x = ...

-2*(a+2) = -2a + (-2)*2 = -2a - 2*2 = ...

-8*(b+1) = -8b + (-8)*1 = ...samme som ovenover.

Du skal bare gange tallet ind, og så reducere


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2020 af ringstedLC

Man ganger ind i en parentes ved at gange faktoren ind på hvert led:

\begin{align*} \underset{\text{Faktor}_1}{\underbrace{a}}\cdot \underset{\text{Faktor}_2}{\underbrace{\left ( \underset{\text{Led}}{\underbrace{b}} -\underset{\text{Led}}{\underbrace{c}} \right )}} &= \\ a\cdot b-a\cdot c \end{align*}


Skriv et svar til: opgave med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.