Matematik

Bestem

29. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg leder efter en nem fremgangsmåde til at løse a og b på.
Kan I hjælpe mig med at nå frem til en nem fremgangsmåde til opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2020 af StoreNord

I spørgsmål b skal du bruge ligningen i linje 4.

Du skal indsætte -10 istedet for w og -3 istedet for t.
Og så skal du isolere v0.16.
Til sidst skal du tage den 0.16'ne rod på begge sider.


Svar #3
30. august 2020 af javannah5

Jeg har regnet ud a, men b har jeg stadig svært ved at finde ud af hvordan jeg skal regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2020 af ringstedLC

b) Løs ligningen m. CAS:

\begin{align*} w&=-10 = 13.3+0.62\cdot ({\color{Red} -3})-13.95\,v^{\,0.16}+0.486\cdot ({\color{Red} -3})\,v^{\,0.16} \\ beregn& \left (-10=13.3+0.62\cdot (-3)-13.95\,v^{\,0.16}+0.486\cdot (-3)\,v^{\,0.16},\;v \right ) \\ v &=\:?\,\text{m.\,pr.\;s.} \end{align*}


Svar #5
30. august 2020 af javannah5

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beregne den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2020 af ringstedLC

Jamen, "du" skal da heller ikke beregne den. Den skal løses med din CAS.


Svar #7
30. august 2020 af javannah5

Det her var mit resultat

Svar #8
30. august 2020 af javannah5

Hvad skal jeg stille op med det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2020 af ringstedLC

Det der sker her, at nSpire reducerer lidt for dig. Men du skulle jo gerne have en værdi for v.

Gør som forslået i #2 med en lommeregner eller også finder du af, hvordan man får nSpire til at løse ligninger. Eller hvorfor ikke gøre begge dele, da det er på høje tid, at du lærer det.

Se: https://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/TI_nSpire_SW_v2_1.pdf


Skriv et svar til: Bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.