Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne a og b

31. august 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har denne opgave, som skal kunne løses uden hjælpemidler. 
 

er der nogen der vil hjælpe med det :-) 

opgaven er vedlagt 

Vedhæftet fil: opgave 1a-7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2020 af peter lind

Nedfæld højden fra P og kald fodpunktet C. Find punktets koordinater og afstanden PC. Brug pytagoras tl at finde afstandene AC og CB


Svar #3
31. august 2020 af sandrai

Nedfæld?

Altså lave en streg fra punktet p også ned på stregen ?
Også er c der vor det rammer?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2020 af peter lind

Ja  altså afsætte højden fra P også ja til den anden linje


Svar #5
31. august 2020 af sandrai

#4

Ja  altså afsætte højden fra P også ja til den anden linje

vil C= koordinater så ikke være (9;6) hvis man aflæser ud fra tegningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2020 af peter lind

Nej. x koordinaten vil være det samme som x koordinaten for P alså 10


Svar #7
31. august 2020 af sandrai

Ups ja, så 10,6 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2020 af peter lind

ja


Svar #9
31. august 2020 af sandrai

Jeg for |PC|= 3

Men når jeg så prøver at løse de sidste sider via Pythagoras for jeg b= kvadratrod 3^2 - 5^2

Hvilke vel ikke er rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2020 af peter lind

AP=BP er hypotenusen så det er 52-32


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2020 af ringstedLC

#9:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ b^2 &= c^2-a^2 \\ b &= \sqrt{c^2-a^2} \end{align*}


Svar #12
31. august 2020 af sandrai

Så det er 16?

Men er det så kun 16? Eller skal man lægge begge sidder til hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. august 2020 af peter lind

kvadratrod(16) = 4. Det er den mindste retvinklede trekant med hele tal og er velkendt.


Svar #14
31. august 2020 af sandrai

Hvordan kommer jeg så videre her fra?

Er a så 4,6 og b ved jeg ikke lige

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. august 2020 af peter lind

ja. B finder du ved at gå et tilsvarende stykke til højre for C


Svar #16
31. august 2020 af sandrai

Så 8,6 ??

Brugbart svar (0)

Svar #17
31. august 2020 af peter lind

rettelse til #14 nej du går 4 skridt til venstre for C og 4 skridt til højre for C


Svar #18
31. august 2020 af sandrai

Så a er 4,6 og b 13,6

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} A_x &= C_x-4\Rightarrow A_x=10-4\Rightarrow A: (6,6)\\ B_x &= C_x+4\Rightarrow B_x=10+4\Rightarrow B:(14,6) \end{align*}

Punkter noteres normalt og her med store bogstaver. Koordinater skrives som (xy)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.