Matematik

Matematik problem

31. august 2020 af Lasse0201 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med nogle opgaver i matematik på c-niveau, og kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg løser den her del af den her opgave.

Nedenstående tabel viser oplysninger om udviklingen i den månedlige grundløn for ansatte i en bestemt branche.

a) Bestem indekstallet for 2010, og bestem grundlønnen for 2015

Det drejer sig om år 2015 og at jeg skal finde grundlønnen, hvor jeg i forvejen kender indekstallet som er 136,2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af mathon

Vedhæft tabellen.


Svar #2
31. august 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Ok

Vedhæftet fil:Tabel.JPG

Svar #3
31. august 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Har også et andet spørgsmål angående en matematikaflevering her


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2020 af mathon


Svar #5
31. august 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Ja lige præcis, men hvordan kommer jeg frem til hvad grundlønnen i 2015 er?


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. august 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} \textup{\AA r 2010}&\textup{indekstal:}&\frac{36\,780}{30\,000}\cdot 100\\\\ \textup{\AA r 2015}&\textup{grundl\o n:}&\frac{30\,000}{100}\cdot 136.2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2020 af mathon


Svar #8
31. august 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Ja præcis, men igen ved jeg ikke hvordan jeg kommer frem til kg slik i årene 11,12,13,15 og 16 :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. august 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{\AA r}\left\{11,12,13,15,16 \right \}&\textup{kg slik }\frac {320}{107} \cdot \left \{ 93,98,100,128,115 \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2020 af AMelev

#0 Væn dig til at bruge din formelsamling. Se side 5 nederst.


Skriv et svar til: Matematik problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.