Matematik

Løs andengads ligningen x^2 - 3x - 10 = 0 UDEN hjælpemidler

02. september 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau
Hej

Jeg har til opgave at læse andengradsligningen x^2 - 3x - 10 = 0
Det er en opgave uden hjælpemidler

Jeg synes den er lidt bøvlet

Nogen der kan hjælpe

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af Moderatoren

Kender du ikke formlen for andengradsligning? Eller hvad er bøvlet?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2020 af mathon

Beregn d = b2 - 4ac

og brug løsningsformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2020 af mathon

                \small \small \small \small \small \begin{array}{llll} \begin{array}{lll} a=1\\b=-3 \\c=-10 \\ d=b^2-4ac=(-3)^2-4\cdot 1\cdot (-10)\\\\x=\frac{-b\mp\sqrt{d}}{2a} \end{array} \end{array}


Svar #4
02. september 2020 af sandrai

Jeg kan bare ikke lige finde ud af at starte på denne

Svar #5
02. september 2020 af sandrai

Det giver meningen nu, jeg greb den forkert an.. tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2020 af AMelev

Se den officielle formelsamling til STX-B-niveau side 17 (82) & (83).


Svar #7
02. september 2020 af sandrai

X= 2 og X= -5

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2020 af AMelev

Tjek ved at indsætte i ligningen.
Det passer ikke, vel. Du har lavet enfortegnsfejl. Måske ved -b = -(-3).

Svar #9
02. september 2020 af sandrai

Jeg manglede -, som du skrev så jeg for nu x= 5 og x= -2
Er det så rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2020 af AMelev

Tjek ved at indsætte hhv. 5 og -2 i stedet for x og se, om det passer.

Skriv et svar til: Løs andengads ligningen x^2 - 3x - 10 = 0 UDEN hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.