Matematik

Parenteser spørgsmål

03. september 2020 af catwalks (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvorfor giver (0+10)*3 -0 : 2 -15 = 15 

Og 0+10*3-0 : 2 -15 = 0

Jeg ved det er fordi den første er en ligning og 0 : 2 = 0 men hvorfor??

10 * 3 = 30

-0 : 2 = 0

-15 = 15

Mit spørgsmål er, hvorfor man holder -0 : 2 for sig selv, hvorfor hedder det ikke 30 - 0 = 30 : 2

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2020 af Mathias7878

Fordi man skal dividere før man trækker fra. Du skal altså først dividere 0 med 2, som jo giver 0, fordi 0 divideret med et eller andet altid giver 0. Så får du jo

(0+10) \cdot 3 - \frac{0}{2} - 15 = 10 \cdot 3 - 0 - 15 = 30 - 15 = 15

- - -

 

 


Svar #2
03. september 2020 af catwalks (Slettet)

#1

Fordi man skal dividere før man trækker fra. Du skal altså først dividere 0 med 2, som jo giver 0, fordi 0 divideret med et eller andet altid giver 0. Så får du jo

(0+10) \cdot 3 - \frac{0}{2} - 15 = 10 \cdot 3 - 0 - 15 = 30 - 15 = 15

0+10 * 3 = 30   -     0 : 2 = 0

      30               -     0            - 15 = 15

Så man deler altså ligningen ind i mindre stykker

Og man udregner først parenteser så potens og kvadratrod så gange og division og til sidst plus og minus.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2020 af Mathias7878

Netop. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Parenteser spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.