Matematik

Globalt eller lokalt minimum

06. september 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej. I følgende opgave er jeg i tvivl om hvordan man skal argumentere for om det er globalt minimum eller lokalt. Er det rigtigt det jeg har skrevet neders med at når x går mod minus euegentlig så går f(x) mod minus uegentlig også for så er det vel x^3 som er det led der dominerer? Men hvad betyder det for om det er globalt eller lokalt min.?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2020 af Anders521

#0 Bemærk at f '(x) = 0 ⇔ 3x2 - 3 = 0 ⇔ 3 · (x2 - 1) = 0 ⇔ x2 - 1 = 0 ⇔ x2 = 1 ⇔ √x2 = √1 ⇔ |x| = 1 ⇔ x = ± 1


Skriv et svar til: Globalt eller lokalt minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.