Matematik

Vektorer og Geometri

06. september 2020 af wdd - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp! har vedhæftet opgaven.


Svar #1
06. september 2020 af wdd


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2020 af Anders521

# 0 Linjerne er ortogonale, såfremt retningsvektorerne er ortogonale.


Svar #3
06. september 2020 af wdd

Er det så svaret Anders?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2020 af ringstedLC

#3: Nej. Bestem værdierne af k:

\begin{align*} \vec{a}\perp \vec{b} &\Rightarrow \vec{a}\cdot \vec{b}=0 \end{align*}


Svar #5
06. september 2020 af wdd

#4 Men hvordan bestemmer jeg dem


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{a}\perp \vec{b}\Rightarrow \vec{a}\cdot \vec{b}&=0 \;,\;\vec{a}=\binom{a_1}{a_2} \;,\;\vec{b}=\binom{b_1}{b_2} \\ a_1 b_1+ a_2b_2 &=0 \\ \binom{k}{2}\cdot \binom{2k}{-1} &= 0 \\ k &=\left\{\begin{matrix} ?\\? \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #7
06. september 2020 af wdd

hvad er k så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2020 af Anders521

#7                                                                                                                                                                        Du får næsten alt serveret i #6.  Læs indholdet deri.  


Skriv et svar til: Vektorer og Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.