Matematik

opgave med vektorer

07. september 2020 af sandra000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2020 af AMelev

Tag en hyggelig snak med din formelsamling (FS).


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 8)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En normalvektor er}&\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\7 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{Et punkt p\aa linjen er}&P(-1,7) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 9)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En retningsvektor er}&\overrightarrow{r}=\overrightarrow{AB}=\bigl(\begin{smallmatrix} 5-3\\3-6 \end{smallmatrix}\bigr)=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\-3 \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{dvs}\\ \textup{en normalvektor er}&\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{En ligning:}&3\cdot (x-3)+4\cdot (y-6)=0 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. september 2020 af AMelev

8) Normalvektor FS side 15 (71)
Punkt: Indsæt fx x = 0 og beregn y

9) Retningsvektor FS side 11 (49), Normalvektor FS side 122 (57), Ligning FS  side 15 (71)

10) FS side 15 (72)
NB! Alle andre end d) kan bruges, men én er mest oplagt.

11) FS side 15 (72)

12) FS side 15 (72)

13) FS side 15 (72)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 10)\\& c) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 11)\\& \begin{array}{lllll} \bigl(\begin{smallmatrix} x\\y \end{smallmatrix}\bigr)=\bigl(\begin{smallmatrix} x_o\\y_o \end{smallmatrix}\bigr)+t\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\quad t\in\mathbb{R} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 12)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Det mest \aa benlyse punkt: }&P(4,-1)\\\\ \textup{Retningsvektor:}&\overrightarrow{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\2 \end{smallmatrix}\bigr) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll} 13)\\& \begin{array}{lllll} \textup{En parameterfremstilling: }&\bigl(\begin{smallmatrix} x\\y \end{smallmatrix}\bigr)=\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\3 \end{smallmatrix}\bigr)+t\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\quad t\in\mathbb{R} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: opgave med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.